LIVSSTIL OG SPÅFORUM
Takk for at du logget inn og velkommen tilbake!
LIVSSTIL OG SPÅFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
Spå deg selv!
Et samarbeid med Asbjørn på paran.no, Terra og May. Still et spørsmål og klikk på bilde under!
/></a><span class=
Hva er Kabbala? Facebo11
Latest topics
» Prøve Damiana Vital GRATIS* i 30 dager!
Hva er Kabbala? EmptyMan 22 Jan 2024 - 13:29 by Terra

» FREE TAROT & MEDIUMSHIP MASTERCLASS 11.11.22
Hva er Kabbala? EmptyFre 11 Nov 2022 - 19:19 by Terra

» Livet.....
Hva er Kabbala? EmptyTor 3 Nov 2022 - 12:12 by Terra

» Trekker kort på lørdag 25.6.22
Hva er Kabbala? EmptyFre 24 Jun 2022 - 20:13 by Terra

» UNDERSTANDING TAROT 'THE MAJOR ARCANA' THE FOOLS JOURNEY PART 1
Hva er Kabbala? EmptyFre 4 Feb 2022 - 13:29 by Terra

» Englekort på vår Facebook gruppe i dag, mandag 17/1-2021
Hva er Kabbala? EmptyMan 17 Jan 2022 - 14:12 by Terra

» An ANGELIC Message of HOPE From the Lady Who SEES ANGELS | Lorna Byrne
Hva er Kabbala? EmptyLør 8 Jan 2022 - 22:44 by Terra

» Godt nytt år!
Hva er Kabbala? EmptyLør 1 Jan 2022 - 14:35 by Terra

» Chief Arvol Looking Horse: Prophecies, World Peace, and Global Healing
Hva er Kabbala? EmptyFre 31 Des 2021 - 16:25 by Terra

Hva er Kabbala?

Go down

Hva er Kabbala? Empty Hva er Kabbala?

Poste by May Fre 1 Feb 2019 - 8:59


Kabbala handler om å utforske den åndelige verden. Kabbala tar deg med på en praktisk reise hvor du praktisere måter å gjøre ting på slik at du kan bli i stand til:

Hvordan du trinn for trinn kan forandre deg og øke sansene dine.
Kabbala er et hebraisk ord og står for "det som er tatt imot".
Opprinnelsen er fra langt tilbake til begynnelsen av den jødiske religion.

Kabbala i tre typer:

TEORETISK KABBALA: dette er det tenkende menneskets kabbala, som er vokst ut av tradisjonen med å studere gjennom et helt liv, diskutere og teoretisere de underliggende betydningene i de hellige tekstene og skriftene. Denne formen for kabbala dreier som om hvordan Gud viser seg gjennom forskjellige kanaler innenfor åndelighet og virkelighet, som skapelsesteorier og kosmos og om menneskets natur.

MEDITATIV KABBALA: går ut på å utforske hvordan mennesket kan få forbindelse med Gud, og hvilke kanaler som kan benyttes. Det skjer som regel gjennom meditasjon og bønn.

PRAKTISK KABBALA: dette er et mer åndelig aspekt og sannsynligvis det som er mest kjent for de aller fleste. Studiet av praktisk kabbala er utformet for at den som søker, skal få praktiske selvhjelpsprogrammer som er enkle å akseptere og bruke. Denne formen for kabbala fremmer også de mer "magiske" aspektene ved studiet, og den retningen er opphav til en lang rekke alminnelig anskuelser og utøvelsesmetoder.

May
May
Admin - Intuitiv veileder

Antall Innlegg : 698
Medlem siden : 21.06.2018
Age : 58
Bosted : Akershus

https://dinlivsguide.wixsite.com/intuitive-veiledere/may

Til Toppen Go down

Hva er Kabbala? Empty Hva kan Kabbala gjøre for deg?

Poste by May Fre 1 Feb 2019 - 9:01

Ordet kabbala betyr "det som er tatt imot"- "Hva er tatt imot"?

De aller fleste av oss ville sannsynlig svare noe i likhet med følgende punkter hvis vi ble bedt om å sette de ti viktigste tingene vi kunne ønske oss i livet.

Lykke
Helse
Tilfredshet
Frihet fra stress
Kjærlighet og forhold
Økonomisk trygghet
Sjelefred
Kunnskap
Åndelig opplyst
Kontroll over skjebne

Ved å studere kabbala lærer du hvordan du skal ta imot åndelig lys og, med øvelse, alle de ovennevnte punktene. Via en utvikling av dine åndelige sanser - som ofte refereres til som den sjette sansen - lærer du hvordan du skal forstå deg selv bedre, og hva du må gjøre for å innstille deg på kosmos sanne natur.

Vår forståelse av kosmos sanne natur begrenses av våre fem snaser. I følge "Zohar" er vi alle forblindet på grunn av begrensningene i den informasjonen som filtreres gjennom disse fem sansene. Vi kan bruke radioen som eksempel på hva som skjer. Du skrur på radioen og hører musikk, men du ser ikke radiobølgen. Det at du ikke ser dem, er ikke det samme som at de ikke eksisterer. Hvis noen for syttifem år siden hadde beskrevet internett, informasjonsmotorveien der ute i cyberspace, ville alle trodd at vedkommende var gal, eller hadde en altfor livlig fantasi.

Via den kabbalistiske meditasjonslæren, kontemplasjon og utvikling av det åndelige indre selvet, kommer du til å lære å forstå ting som ligger utenfor hverdagssansene. Kabbalistene bibringer ikke sin viten om de øvre verdeners struktur, heller ikke om den åndelige verden, uten grunn. Det viktige poenget som ligger i deres skrifter, er at vi alle har evnen i oss til å utvikle den sjette sansen, og at det først er etter at vi har fått utviklet den sjette sansen gjennom studier, at vi kan begynne å se og føle en helt ny mening med livet.

Kabbalistene snakker om å "slippe inn lyset". Det betyr at vi gjennom kabbala lærer å slippe Guds guddommelige lys til i hjertet. Ordet "lys" betraktes av mange kabbalister som et kodeord, en metafor som opprinnelig ble brukt for rundt fire tusen år siden for å gi mennesket et gløtt inn i essensen og naturen til den uendelige energikraften som kalles Gud.

For at det skal bli enklere å forstå dette, er eksemplet med lyset og begeret tatt med i flere kabbalistiske retninger. Lyset (Gud) skapte et fellesskap. Et enkelt eksempel på det som beskrives her kan være å forestille seg et glass - begeret - som tar imot og inneholder vann - lyset. Vannet oppfyller glassets hensikt som er å ta imot vannet.
For å bli som begeret i dette eksemplet må vi lære hvordan vi skal greie å ta imot lyset. Først må vi ønske at lyset og oppfylt-heten skal få innpass i livet, og når de gjør det, må vi være helt åpne for de guddommelige energiene å tillate dem å korrigere og lede oss.

Vi må tilstrebe å bli en åpen kanal som er i harmoni med kosmos. Gjennom kabbala påkaller vi det guddommelige lyset for at det skal hjelpe oss med å forstå hva vi studerer, og for at det skal gå inn i oss. Dette er vårt mål med meditasjon, og når vi kommer ut av den meditative tilstanden, husker vi hva vi følte, og forsøker å holde på den vidunderlige følelsen så lenge som mulig. Etter hvert, ved å øve oss, vil vi oppleve at vårt indre vesen omformes, og at vi faktisk blir mer og mer som det lyset vi påkaller. Vi oppdager at vi automatisk arbeider med og innstiller oss på den sjette åndelige sansen, det åndelige beger, eller "kli" som vil fortsette på sin åndelige reise når det jordiske legemet har gått sin gang og forgår.

Kabbala viser deg hvordan du kan åpne deg for det åndelige, som kommer til å forandre totalt måten du ser og føler på i forhold til alt. Det vil også gi livet ditt en helt ny mening, og du vil oppdage at du rent mentalt løftes utover materialismen og det jordiske levesettet.

Søker du på ordet kabbala i google, vil du finne flere linker til steder der du kan finne livets tre og litt mer historikk rundt kabbala.


May
May
Admin - Intuitiv veileder

Antall Innlegg : 698
Medlem siden : 21.06.2018
Age : 58
Bosted : Akershus

https://dinlivsguide.wixsite.com/intuitive-veiledere/may

Til Toppen Go down

Hva er Kabbala? Empty MEDITASJON OG KABBALA

Poste by May Fre 1 Feb 2019 - 9:04

Meditasjon er den disiplinen vi bruker når vi skal kontrollere sinnet slik at det tenker på en styrt måte i en viss periode. Det høres langt enklere enn det faktisk er, for i begynnelsen når vi skal lære å meditere, virker det som om jo mer vi forsøker å kontrollere tankene, jo mer kommer de ut av kontroll.

Gjør den følgende øvelsen som et første forsøk:

Slutt å tenke:

Forsøke å tømme sinnet en liten stund og ikke tenke på noe annet overhode, er ikke lett. Hvor lenge varte det? Hvis du ikke har lang erfaring i å meditere, greide du sannsynligvis ikke å holde sinnet fritt for tanker i mer enn noen få sekunder. Tanker som "jeg forsøker ikke å tenke" dukket antakelig opp. Dette er bare et eksempel på hvor vanskelig det faktisk er å skru av tankene og kontrollere sinnet.

En annen enkel øvelse er å slappe av og lukke øynene. Først ser du kanskje glimt av lys eller bilder, men etter hvert som disse synker til bunns, vil andre bilder erstatte dem. Forandringen skjer uten noen som helst form for bevisst innsats fra din side.
Nå, mens du fremdeles har øynene lukket, forsøker du å kontrollere disse bildene. Forsøk å se en rund ball for ditt indre blikk, og se om du kan få den til å sprette opp og ned. Hvis du ikke allerede har erfaring i denne teknikken, kommer du fort til å oppdage at det er umulig å kontrollere dette bilde over lengre tid av gangen. I kabbalistisk meditasjon kalles denne teknikken der man skal kontrollere et bilde for sitt indre blikk, "gravering". Den kan læres med øvelse og tålmodighet.

Det disse øvelsene viser, er at det er to rom i sinnet - det bevisste og det underbevisste. Den bevisste delen av sinnet kontrolleres av viljen, men ikke den underbevisste delen. Et av hovedmålene ved meditasjon er å lære å kontrollere også underbevisstheten. For å greie det, må vi først kunne kontrollere det bevisste sinnet.

De fleste former for meditasjon starter med at man lærer å kontrollere åndedrettet via ulike øvelser. Dette fordi pusten som regel er en automatisk funksjon som kontrolleres av det ubevisste sinnet. Når du kontrollerer åndedrettet idet du går inn i en meditativ tilstand, lærer du hvordan du skal kontrollere overgangssituasjonen fra det bevisste til det ubevisste sinnet.

I kabbala kalles den vanligste måten å produsere tanker på "mochin dekatnuth" - "barndommens mentalitet". Det er kun gjennom meditasjon vi kan bevege oss utover det å tenke som et barn og over i "voksne tanker".

KVANNAH er det vanligste ordet i kabbala som brukes for å beskrive en form for meditasjon. Dette hebraiske ordet betyr meditasjon med "styrt bevissthet" eller fokus. Sagt med andre ord: når du mediterer, bør du gjøre det av en bestemt årsak eller med et spesielt mål i sikte.

HITBONENUTH er et annet hebraisk begrep som assosieres med kabbala og meditasjon. Direkte oversatt betyr det "selvforståelse", og man oppnår andre resultater enn etter meditasjoner som er basert på KAVANNAH. Når du bruker HITBONENUTH-metoden, kan du enten fokusere på en gjenstand eller en tanke og la den fylle hele sinnet, idet du lar det bli metoden til forståelse av deg selv.

YTTERSTYRT MEDITASJON er en metode som gjør bruk av ytre gjenstander for å fokusere sinnet i den hensikt å nå høyere bevissthetstilstander. Gjenstander man kan fokusere på i denne typen meditasjoner, kan være hva som helst, men ofte bruker man en krystall, en blomst, et bilde eller man tenner et lys. Denne typen meditasjon kan være strukturert eller ustrukturert - valget er ditt. Hvis du velger den ustrukturerte metoden, fokuserer du på den gjenstanden du bestemmer deg for, og lar tankene flyte fritt gjennom sinnet.


Hvis du ønsker å strukturere denne formen for meditasjon, forsøker du å klarne sinnet fullstendig og kontrollere tankene. Uansett hvordan du velger å strukturere denne formen for meditasjon, vil du begynne å se gjenstandens indre essens etter hvert som du ser dypere og dypere inn i det du fokuserer på. Dette vil bidra til at du kan skyve vekk alle andre tanker fra sinnet. Mens du konsentrerer deg, vil du etter hvert bli i stand til å se det guddommelige i gjenstanden, og ved å fokusere på dette kommer du til å bli i stand til å åpne deg helt og kommunisere med åndelige riker.

HUSK Å BRUKE DEN TIDEN som er nødvendig for å "lukke deg" etter en hvilken som helst type meditasjon. Hvis ikke kan det hende at du er åpen for alle former for ytre påvirkning, f. eks andre menneskers følelser. Husk også at du aldri må gå fra brennende lys hvis du har brukt levende lys i meditasjon.
May
May
Admin - Intuitiv veileder

Antall Innlegg : 698
Medlem siden : 21.06.2018
Age : 58
Bosted : Akershus

https://dinlivsguide.wixsite.com/intuitive-veiledere/may

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet