LIVSSTIL OG SPÅFORUM
Takk for at du logget inn og velkommen tilbake!
LIVSSTIL OG SPÅFORUM
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
Spå deg selv!
Et samarbeid med Asbjørn på paran.no, Terra og May. Still et spørsmål og klikk på bilde under!
/></a><span class=
11 helsebringende grunner til å spise tomat Facebo11
Latest topics
» FREE TAROT & MEDIUMSHIP MASTERCLASS 11.11.22
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyFre 11 Nov 2022 - 19:19 by Terra

» Livet.....
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyTor 3 Nov 2022 - 12:12 by Terra

» Trekker kort på lørdag 25.6.22
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyFre 24 Jun 2022 - 20:13 by Terra

» UNDERSTANDING TAROT 'THE MAJOR ARCANA' THE FOOLS JOURNEY PART 1
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyFre 4 Feb 2022 - 13:29 by Terra

» Englekort på vår Facebook gruppe i dag, mandag 17/1-2021
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyMan 17 Jan 2022 - 14:12 by Terra

» An ANGELIC Message of HOPE From the Lady Who SEES ANGELS | Lorna Byrne
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyLør 8 Jan 2022 - 22:44 by Terra

» Godt nytt år!
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyLør 1 Jan 2022 - 14:35 by Terra

» Chief Arvol Looking Horse: Prophecies, World Peace, and Global Healing
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyFre 31 Des 2021 - 16:25 by Terra

» Poteter og tarothefte
11 helsebringende grunner til å spise tomat EmptyLør 11 Des 2021 - 21:07 by Terra

11 helsebringende grunner til å spise tomat

2 posters

Go down

11 helsebringende grunner til å spise tomat Empty 11 helsebringende grunner til å spise tomat

Poste by May Fre 1 Feb 2019 - 23:37

Helsefordelene ved tomater inkluderer god magehelse og redusert blodtrykk. De gir lindring til diabetes, hudproblemer og urinveisinfeksjoner også.

11 helsebringende grunner til å spise tomat Spatje12

Videre forbereder de fordøyelsen, stimulerer blodsirkulasjonen, reduserer kolesterolnivået, forbedrer væskebalansen, beskytter nyrene, avgifter kroppen, forhindrer for tidlig aldring og reduserer betennelse.

Tomater består av et stort antall antioksidanter som har vist seg å bekjempe ulike former for kreft. De er en rik kilde til vitaminer og mineraler og har en beskyttende effekt mot kardiovaskulære sykdommer.

Hva er en tomat?

Tomat betraktes som både frukt og grønnsak og danner en integrert del av matlaging over hele verden, spesielt i Middelhavsområdet. Daglig forbruk av tomater gir et godt løft for helsen, sammen med å forbedre smak av mat. Du kan finne dem i forskjellige matvarer som pasta, pizza, ketchup og ulike drikker. De er relativt enkle å dyrke og vokser veldig raskt, noe som gjør dem til en god matkilde, noe som er en stor grunn til at tomater er stiftfôr til mange nasjoner.

Det vitenskapelige navnet på tomater er Solanum lycopersicum og de antas å være hjemmehørende i Mexico. Den spanske koloniseringen av Amerika og Mellom-Amerika forårsaket imidlertid at tomatkulturen spredte seg. De er en årlig nightshadefabrikk og tomaten vokser i klynger av små til moderate størrelse, runde røde frukter. De har mykt, rosa rødt kjøtt og en rekke frø, samt en litt søt smak. De betraktes som både grønnsaker og frukt som veier ca. 4 gram.

I dag dyrkes tomater i land over hele verden, og det finnes tusenvis av sorter og varianter som kan gi deg unike helsemessige fordeler. La oss utforske noen av grunnene til at de er et så verdifullt matelement for menneskers helse.

Tomater ernærings fakta


Helsemessige fordeler av tomater kan tilskrives deres rikdom av næringsstoffer og vitaminer, inkludert en imponerende mengde vitamin A, C og vitamin K, samt betydelige mengder vitamin B6, folat og tiamin. De er også en god kilde til kalium, mangan, magnesium, fosfor ogkobber . De har kostfiber og protein, så vel som en rekke organiske forbindelser som lykopen som bidrar til deres helsemessige fordeler.

Helsemessige fordeler av tomater


Helsefordelene til tomater har vært kjent for menneskeheten siden antikkens tid. De er rike kilder til antioksidanter som har vist seg å være effektive mot mange former for kreft. La oss diskutere fordelene i detalj.

Antioksidantmiddel


Tomat inneholder en stor mengde lycopen, en antioksidant som er svært effektiv i å fjerne kreftfremkallende frie radikaler. Denne fordelen kan til og med fås fra varmebehandlede tomatprodukter som ketchup. Lykopen i tomater forsvarer seg mot kreft og har vist seg å være effektive for å bekjempe prostatakreft, livmorhalskreft, kreft i mage og rektum samt svulster og esophageal cancer. Det beskytter også mot bryst og munn kreft, ifølge studier publisert av Harvard School of Public Health.

Rik kilde til vitaminer og mineraler

En enkelt tomat kan gi omtrent 40% av det daglige vitamin C- kravet. Vitamin C er en naturlig antioksidant som forhindrer kreftfremkallende frie radikaler i å skade kroppens systemer. Det inneholder også rikelig vitamin A og kalium, samt jern . Kalium spiller en viktig rolle for å opprettholde nervehelsen og jern er viktig for å opprettholde normal blodsirkulasjon. K-vitamin, som er essensielt ved blodpropp og kontroll av blødning, er også rikelig i tomater.

Beskytter hjertet


Lykopen i tomater forhindrer serumlipidoksidasjon, og utøver dermed en beskyttende effekt mot kardiovaskulære sykdommer. Et vanlig forbruk av tomater har vist seg å redusere nivåene av LDL-kolesterol og triglyserider i blodet. Disse lipidene er de viktigste skyldige i kardiovaskulære sykdommer og fører til avsetning av fett i blodkarene.

Motvirke effekten av røyking  

Kumarinsyre og klorogen syre, i tomater, bekjempe nitrosaminer, som er de viktigste kreftfremkallende som finnes i sigaretter. Tilstedeværelsen av vitamin A i store mengder har vist seg å redusere effekten av karsinogener og kan beskytte deg mot lungekreft.

Forbedre visjonen


Vitamin A, presentert i tomater, hjelpemidler til å forbedre syn og forhindre nattblindhet og makuladegenerasjon. Vitamin A er en kraftig antioksidant som kan dannes av et overskudd av beta-karoten i kroppen. Mange synsproblemer oppstår på grunn av de negative effektene av frie radikaler og vitamin A, som er en kraftig antioksidant, kan bidra til å forhindre dem.

Hjelpe fordøyelsen

Tomater holder fordøyelsessystemet sunt ved å forhindre både forstoppelse og diaré . De forhindrer også gulsott og effektivt fjerner giftstoffer fra kroppen. Videre har de en stor mengde kostfiber, noe som kan bulke tarmene og redusere symptomer på forstoppelse. En sunn mengde fiber bidrar til å stimulere peristaltisk bevegelse i glatte fordøyelsesmuskler og frigjøre mage og fordøyelsessaft. Dette kan regulere tarmbevegelsene dine, og dermed forbedre din overordnede fordøyelseshelse og hjelpe deg med å unngå forhold som kolorektal kreft.

Senke hypertensjon

Hvis du bruker en tomat daglig, reduseres risikoen for å utvikle hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk. Dette skyldes delvis de imponerende nivåene av kalium som finnes i tomater. Kalium er en vasodilator, noe som betyr at det reduserer spenningen i blodkar og arterier, og øker dermed sirkulasjonen og senker stresset på hjertet ved å eliminere hypertensjon.

Behandle diabetes

En studie utført av Journal of the American Medical Association viser at daglig konsum av tomater reduserer oksidativt stress av type 2 diabetes.

Hudpleie

Tomater hjelper til med å opprettholde sunne tenner, bein, hår og hud. Aktuell anvendelse av tomatjuice er selv kjent for å kurere alvorlige solbrenthet. Daglig forbruk beskytter huden mot UV-indusert erytem. De står høyt i forberedelsen av anti-aging produkter.

Forhindre urinveisinfeksjoner

Tomat inntak reduserer forekomsten av urinveisinfeksjoner, samt blærekreft. Dette skyldes at tomater har høyt vanninnhold, noe som kan stimulere vannlating. Derfor er de et vanndrivende middel. Dette øker eliminering av giftstoffer fra kroppen, samt overflødig vann, salter, urinsyre og noen fett også!

Forhindre gallestein


Regelmessig forbruk av tomater kan gi avlastning fra gallestein. Det har vært ulike studier for å bevise deres effekt mot mange kroniske sykdommer og varianter av kreft. De antioksidante egenskapene til tomater kan også stamme fra bearbeidede matvarer som ketchup og pures. Daglig forbruk av tomater oppfyller kravet til vitaminer og mineraler og utøver en generell beskyttende effekt på kroppen.

Hvorfor er økologiske tomater bedre?


Økologiske tomater, ifølge en studie ved University of California, er tomatene produsert i et miljø som har lavere næringsinngang, siden nitrogenholdige kjemiske gjødsel ikke blir tilsatt. Dette fører til overdreven dannelse av antioksidanter som quercetin (79% høyere) og kaempferol (97% høyere) i organiske tomater. Som vi alle vet, er antioksidanter gode for helse og hjelp til å redusere hjertesykdommer. Videre innebærer kjemisk basert tomatoppdrett sprøyting av tomater med store mengder av plantevernmidler og insektmidler. Tomater er en høyt sprøytet avling over hele verden. Derfor tror mange økologiske matelskere at de er beskyttet mot kjemisk forurensning når de spiser de organiske i stedet. Selvfølgelig økologisk landbruk er også bra for miljøet!
May
May
Admin - Intuitiv veileder

Antall Innlegg : 698
Medlem siden : 21.06.2018
Age : 57
Bosted : Akershus

https://dinlivsguide.wixsite.com/intuitive-veiledere/may

Til Toppen Go down

11 helsebringende grunner til å spise tomat Empty Re: 11 helsebringende grunner til å spise tomat

Poste by Terra Fre 1 Feb 2019 - 23:50

Tomat er bare så godt enten det er i salat, i skiver på brødskiven, frest i stekepanne og ha på pasta eller grillet sammen med annen grillmat. Får rent vann i munn her jeg nå I love you
Terra
Terra
Spirituell Guide
Spirituell Guide

Antall Innlegg : 554
Medlem siden : 21.06.2018

https://tarotspadom.wixsite.com/reading

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet