Navigation


 Blogg


 Go back to the forum

LIVSSTIL OG SPÅFORUM   

VÅKNER DU PÅ SAMME TID HVER NATT

Admin | Published on the lør 23 Jun 2018 - 9:11 | 1215 Visninger

Ifølge kinesisk medisin er meridianene koblet til et klokke system som gir energi til ulike kroppsområder.

Den kinesiske organkroppen fungerer med den forutsetning at chi eller qi beveger seg gjennom kroppen på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen. På forskjellige tidspunkter i løpet av dagen flytter chi seg fra ett kroppssystem til et annet for å gjenopprette og styrke. Denne syklusen tar 24 timer, og hvert system blir gitt 2 timers ledetid.

Hvis det er en blokkering som hindrer strømmen av energi fra organ til organ eller system til system, kan denne blokkeringen tvinge deg til å våkne opp. Fysiske, følelsesmessige eller psykiske helseproblemer kan alle gi blokkeringer, og å vite hva som kan være galt, kan hjelpe en person til å føle seg bedre på kort tid. 

Vanskeligheter med å falle til søvn mellom kl 23 og 01

I løpet av denne tiden er blodårene eller arteriene aktive. Dette betyr at helseproblemer knyttet til immunsystemet, skjoldbruskkjertel, adrenaler eller metabolisme kan holde deg våken. 

Stress, paranoia eller forvirring kan også holde deg våken. Hvis du finner dette å være tilfelle, prøv litt meditasjon, gjør en leggetid yoga rutine, eller gjenta noen beroligende mantraer.

Våkner mellom kl. 23 og 01

Dette tidspunktet er forbundet med galleblæren. Denne delen av kroppen fungerer til å bryte ned alt fettet du har konsumert i løpet av dagen. Å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at du må bytte til en diett med sunnere fettstoffer. Men hvis du opplever dømmekraft mot deg selv eller andre, eller motvilje, kan det hende at du ikke klarer å sovne igjen. Det er viktig å gi slipp på de feilene du eller andre har gjort og utvise vreden. Godkjennelse og tilgivelse er viktig.

Våkner mellom kl 01 og 03


Leveren blir forfrisket i løpet av denne tiden, og vi vet alle hvor viktig leveren er. Å våkne på denne tiden kan bety at leveren har for mye arbeid å gjøre (for mange giftstoffer å håndtere). Å fikse kostholdet og redusere alkoholforbruket vil hjelpe. 

Anger, skyld og raseri er alle knyttet til denne tiden. Et overskudd av noen av disse følelsene kan føre til at du våkner opp. Det er viktig å prøve å frigjøre sinne og forsøke å se klarhet i en uheldig situasjon. 

Våkner mellom kl 03 og 05

Dette er tiden da lungene samler oksygen og flytter den til alle de andre systemene som forbereder seg til en ny dag. Det er også nå de fjerner giftstoffer som kan være til stede. Å våkne og hoste i løpet av denne tiden kan være et tegn på at du trenger å spise sunnere mat eller puste renere luft. 

Denne gangen handler det om sorg og tristhet, og å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at noe har skjedd i livet ditt som gjør at du føler deg deprimert. Det er viktig å akseptere disse følelsene, sørge for hensiktsmessige ting og fortsette med livet ditt.


Å våkne mellom kl. 05 og 07, eller føler seg syk på denne tiden

Denne gangen skjer rensing og fornyelse av tykktarmen. Dette gir en fornuftig forklaring fordi de fleste av oss har avføring på dette tidspunktet. For å hjelpe med prosessen er det viktig å drikke rikelig med vann. 

Emosjonelt er denne tiden forbundet med en følelse av å være fast, defensiv eller utålmodig om mangel på bevegelse eller vekst i livet. Dette er den perfekte tiden til å synge foran speilet.

Denne kroppsklokken fortsetter hele dagen, og det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe prosessene. 

Hva tror du? Har du noen spesielle tidspunkter på natten du pleier å våkne?


Fortell gjerne i kommentarfeltet!

About the author